Razstavni salon Senčil Medle v Novem mestu bo jutri, 10. 6. 2023, zaprt.

AKTUALNO

Sejem Dom 2024

Obiščite nas na največjem mednarodnem sejmu graditeljstva pri nas. Poteka med 6. 3. in 10. 3. 2024 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Preberi več »

Katere vrste tkanin poznamo pri tendah?

Ko se odločate za nakup tende, je potrebno dobro razmisliti tudi o tkanini, ki jo boste izbrali. Ta naj bo prilagojena vašim potrebam in željam. Sodobni trendi narekujejo nove postopke tkanja in obdelav tkanin, ki se prilagajajo potrebam končnih uporabnikov. Spoznajte razlike v platnih in izberite vam najustreznejšo rešitev.

Preberi več »

Sejem Dom 2023

Na letošnjem Sejmu Dom želimo obiskovalcem predstaviti novosti, pokazati najbolj prodorne produkte, spoznati kupce in vse njihove potrebe. Obiskovalci se lahko prepričajo o kakovosti in prednostih posameznega senčila ali komarnika ter spoznajo najnovejše tkanine letošnjega leta.

Preberi več »

Kako zasenčiti balkon ali teraso?

Povsod je lepo, a doma je najlepše. Takoj ko vreme dovoli, želimo brati, uživati, jesti in se igrati na prostem. Posebno v mestih postane vaš balkon ali terasa vaše zatočišče in dodana vrednost vsakega stanovanja. Verjetno velikokrat pomislite kako bi lahko izboljšali bivanje na vašebm balkonu.

Preberi več »

Zakaj so senčila pomemben del vašega doma?

Iščete ustrezno rešitev za senčenje vaših notranjih prostorov? Zunanja senčila so vsestranska rešitev, saj se prilagajajo vašemu domu, arhitekturnemu stilu in vrsti stavbe. V spodjem zapisu spoznajte zakaj morate biti pri načrtovanju gradnje ali obnove posebno pozorni tudi na senčila.

Preberi več »

Kako podaljšati življenjsko dobo tende?

Kvalitetno platno in dobra skrb za tendo lahko omogočajo, da boste imeli tendo na svoji terasi, balkonu ali vrtu lahko tudi več kot 10 let. Predstavljamo vam nekaj ključnih dejavnikov, ki vplivajo, da boste podaljšali življenjsko dobo vaše tende.

Preberi več »

Zakaj je screen senčilo prihodnosti?

Ko se odločate za novogradnjo ali prenavljate starejši objekt, imate na voljo široko izbiro senčil za okna. V preteklosti je bilo veliko pozornosti namenjene izbiri med žaluzijami in roletami. Pri sodobni gradnji pa je potrebno, da si vzamete nekaj časa in premislite o sodobnejših rešitvah za senčenje vaših oken in steklenih površin.

Preberi več »

Zakaj so plise senčila odlična rešitev senčenja oken in vrat?

Plise senčila oz. plise zavese ostajajo priljubljena senčila za senčenje, saj so odlična rešitev za vse vrste okenskih odprtin, strešnih oken in odprtin nepravilnih oblik. Ker se senčilo namesti direktno na površino stekla ne ovira pri odpiranju in zapiranju oken. Preprosto senčilo ima obliko harmonike, ki tako omogoča preprosto zlaganje.

Preberi več »

Zakaj so komarniki primerna rešitev za vaš dom?

S komarniki lahko tople poletne dni in noči preživite ob odprtem oknu in prižgani luči. Sami odločate, kaj lahko vstopi v vaš prostor in kaj ne. Posebno na lokacijah ob vodi, gozdu, travnikih ali celo v mestih vsakoletno insekti prinašajo nelagodje ob uživanju prostega časa. Zato so komarniki naravna zaščita, ki vas ubrani pred insekti, komarji, pajki in ostalimi žuželkami. Posebne mreže ustavijo tudi cvetni in drug prah, ki je problematičen za osebe z alergijami.

Preberi več »

Zakaj smo strokovnjaki za senčenje?

3 razlogi, zakaj strokovnjak ne more biti vsak. Podjetje Senčila Medle se že leta ponaša s sloganom Strokovnjaki za senčenje. Strokovnjaki. Ste se kdaj vprašali, kaj ta beseda sploh pomeni? Zakaj je nekdo lahko strokovnjak? Kdaj je lahko? Kaj je za to, da postane, sploh potrebno? Mi smo se. In odločili smo se, da te razloge delimo tudi z vami. Opisali jih bomo v tem blogu.

Preberi več »

Sejem Dom 2020

Sejmi, kot so 59. Sejem Dom, so odlična priložnost, da na enem mestu spoznate vse trende v prihajajočem letu. Zato bomo med 4. in 8.

Preberi več »

Krvodajalska akcija

V Sloveniji vsakih 5 minut nekdo potrebuje kri. Ne vemo, ampak morda bo darovano kri že danes potreboval nekdo, ki je na zdravljenju težke bolezni,

Preberi več »

Sejem ambient Ljubljana

Vabimo vas, da nas obiščete na sejmu Ambient, ki bo od 07. do 11. novembra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Pridite pogledati naše aktualne produkte,

Preberi več »

STOP komarjem!

V dneh, ko vas imajo komarji na radarju in si želijo podrediti vaše dnevne prostore, vam najboljšo zaščito doma nudijo naši komarniki. Oglejte si naše

Preberi več »

Družini prijazno podjetje

Postali smo imetnik osnovnega certifikata Družini prijazno podjetje. Podjetje bo v ta namen do aprila 2017 vpeljalo 14 ukrepov za lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega

Preberi več »

Antipolen mreže

Antipolen mreže Antipolen mreže so novost nizozemskega podjetja, ki je med drugim tudi proizvajalec in dobavitelj dekorativnih in funkcionalnih materialov za notranja senčila. Cvetni prah

Preberi več »

Kateri način odpiranja pliseja izbrati?

Od zgoraj navzdol

– Profil pliseja se fiksira na steklitveno letvico na zgornji strani okna.
– Odpiranje pliseja s potegom navzdol.

Od spodaj navzgor

– Profil pliseja se fiksira na steklitveno letvico na spodnji strani okna.
– Odpiranje pliseja s potegom navzgor.

Capri

– Prosojne tkanine, ki namesto z vzorcem osvežijo prostor s svojo enobarvnostjo.
– Enostaven, vendar eleganten pogled.
– Prepuščajo veliko mero svetlobe.

Dimenzije roloja

Širina roloja
Višina roloja