Razstavni salon Senčil Medle v Novem mestu bo jutri, 10. 6. 2023, zaprt.

Zakaj je bioklimatska pergola najboljša rešitev za vaš dom?

Bioklimatska ali lamelna pergola je odlična rešitev za senčenje teras, balkonov ali vrtov. Omogoča vam podaljšanje vaše dnevne sobe na zunanje površine in s tem zagotavlja užitek na prostem v vseh letnih časih.

Bioklimatska pergola omogoča užitek na prostem v vseh vremenskih razmerah.

Kazalo

Bioklimatska pergola omogoča vašemu domu preprosto komunikacijo z naravo in vam nudi dobro počutje v spreminjajočih se vremenskih razmerah. To počne z minimalno porabo energije.

Glavna in tudi najbolj opazna lastnost tovrstnih pergol so zagotovo stropne lamele, ki se prilagajajo glede na vremenske razmere in se na vašo željo obračajo pod različnimi koti. Z obračanjem lamel lahko dosežete dodatno zračenje ali soncu preprečite direktno sijanje v vaš zunanji dnevni prostor. V spomladanskih in jesenskih dneh si lahko z odprtimi lamelami zagotovite dodatno svetlobo. V deževnih dneh zaprte lamele predstavljajo dodatno streho, ki zadrži dežnje kaplje, urejen pa je tudi odtok vode v notranjosti konstrukcije.

Bioklimatsko pergolo lahko nadgradimo z različnimi kombinacijami dodatkov, ki omogočajo dodatno udobje.

Bioklimatsko pergolo lahko z vseh strani zaprete z različnimi senčili in komarniki. V vročih dneh lahko s screeni istočasno senčite in zračite prostor. S komarniki si zagotovite zaščito pred številnimi vrstami insektov, ki lahko pokvarijo še tako prijetno poletno sedenje na prostem. V hladnejših mesecih pa jo lahko zaprete s steklenimi stenami, da lahko kljub slabemu vremenu še naprej uživate na prostem. Preprečujejo tudi pronicanje dežja in hkrati ohranjajo razgled na zunanjost.

Različne kombinacije zapiranja pergole.

Z uporabo daljinskega upravljalnika lahko brez dodatnega napora poskrbite za obračanje lamel glede na vremenske razmere, saj so bioklimatske pergole motorizirane. Za dodatno svetlobo ob večerih in poznemu branju na vrtu so v okvirju konstrukcije dodane LED luči, po vašem naročilu pa se lahko njihovo število tudi poveča.

Velika ustvarjalna svoboda pri oblikovanju zunanje podobe vašega doma.

S svojim lahkotnim in minimalističnim izgledom daje bioklimatska pergola oblikovalcem in arhitektom veliko ustvarjalne svobode, saj se jo lahko prilagodi kateremu koli objektu. Pergola se prilagaja konstrukcijskim zahtevam, saj lahko stoji samostojno, lahko je brez stebrov kot del objekta ali pa stoji ob objetku s samo enim, dvema ali tremi stebri. Konstrukcija je na voljo v 56 barvnih odtenkih, kar omogoča izbiro glede na okus naročnika. Tako se lahko bioklimatska pergola z nekaj razmisleka povsem spoji z okolico, v katero je postavljena.

Zakaj izbrati Senčila Medle za vašega strokovnjaka za senčenje?

Smo družinsko podjetje z več kot 25-letno tradicijo. Bili smo med prvimi, ki smo v Slovenijo pripeljali bioklimatske pergole in z njimi razširili našo široko ponudbo senčil. Na več kot 6.500 kvadratnih metrih proizvodnih in prodajnih površin lahko zasnujemo in izdelamo produkte po meri.

“Omogočamo celotno storitev od svetovanja, strokovne montaže, nadgradnje do vzdrževanja.”

Za naročilo bioklimatske pergole je najbolje, da nas pokličete ali se oglasite v naših salonih v Ljubljani ali Novem mestu. Skupaj z našimi strokovnjaki boste našli najboljšo rešitev glede na tip objekta in umestitev v prostor. Pregledali bomo različne barvne kombinacije in dodatke, ki jih pergole omogočajo.

Uravnavanje svetlobe ali sence z obračanjem lamel.

Po prvi ponudbi sledi izmera na domu, kjer lahko specialist dodatno svetuje rešitve v realnem okolju. Svetovanje z izmero na terenu je ena ključnih stopenj v celotnem procesu, saj se lahko z njo optimizira postavitev pergole in posledično tudi počutje naročnika pod svojim podaljškom dnevne sobe.

Pergolo se nato glede na dogovorjene dimenzije, dodatke in barvne kombinacije izdela na sedežu našega podjetja.

Zanesljiva montaža bioklimatskih pergol je omogočena po vsej Sloveniji in bližnji okolici, vključno s Hrvaško obalo. Celotno pripravo in postavitev na končni lokaciji lahko opravimo v istem dnevu. Naknadno ponujamo tudi nadgradnjo in vzdrževanje objekta.

Za dodatne informacije in pripravo ponudbe kontaktirajte naše strokovnjake.

Senčila Medle - Strokovnjaki za senčenje

Bioklimatska pergola

Capri

– Prosojne tkanine, ki namesto z vzorcem osvežijo prostor s svojo enobarvnostjo.
– Enostaven, vendar eleganten pogled.
– Prepuščajo veliko mero svetlobe.

Dimenzije roloja

Širina roloja
Višina roloja