Kako zasenčiti balkon ali teraso?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Povsod je lepo, a doma je najlepše. Takoj ko vreme dovoli, želimo brati, uživati, jesti in se igrati na prostem. Posebno v mestih postane vaš balkon ali terasa vaše zatočišče in dodana vrednost vsakega stanovanja. Verjetno velikokrat pomislite kako bi lahko izboljšali bivanje na vašebm balkonu. Pri tem je ključno, da pomislite na senčila, saj vam omogočajo udobno življenje na prostem s prijetno senco in dodatno zasebnostjo. V spodnjem zapisu preverite katere rešitve so najboljše za senčenje vašega balkona in terase vašega stanovanja ali hiše.

Kazalo

Klasične in kasetne tende - Za takrat ko potrebujete senco

Za balkone, kjer ni veliko prostora, so tende najenostavnejša rešitev za senčenje. Platno imate lahko odprto le takrat, ko jo potrebujete in jo zvijete, ko je ne. Odvisno od sonca lahko prilagodite tudi naklon tende.

Če lahko skrijete tendo pod streho lahko izberete klasično tendo. V primeru, da bo v celoti zvita tenda še vedno na prostem, priporočamo uporabo kasetne tedne, ki z aluminijastim pokrovom zaščiti platno. Za premium izgled pa so vam na voljo stilsko doveršena kasetna tenda R95, ki ima v konstrukcijo vgrajene tudi luči.

Tende omogočajo prijetno senco na balkonih in terasah.

Vertikalne in strešne tende - Za večjo zasebnost in prijetnejšo klimo

Poleg klasičnih in kasetnih tend pa poznamo tudi druge vrste tend. Za balkone in okenske odprtine so primerne tudi vertikalne tende, ki lahko s strani zaščitijo pokrit balkon. Prostoviseča tenda brez stranskih vodil je primerna za situacije, kjer izteg tende ni potreben. Z njo si lahko zagotovite zaščito pred radovednimi pogledi, bleščanjem in vetrom.

Boljšo klimo in preprečevanje segrevanja balkona, ki že ima obstoječo konstrukcijo ali stekleno streho lahko dosežete tudi z montažo strešne tende.

Vertikalne tende so najboljša izbira za senčenje balkonov in okenskih odprtin.

Sončna jadra - Za večje balkone

Za večje balkone in terase priporočamo uporabo sončnega jadra, ki lahko s platnom, ki se razvije po žici zasenči zelo velike povšine. Z njim se lahko sprostite in uživate ob branju na balkonu tudi ob vročini ali vetru. Obstojno jadro odbija sončne žarke, jeklenica pa omogoča, da jadro drži tudi večje vetrovne napore. Ko jadra ne potrebujete več ga preprosto zvijete.

Zaradi svoje prilagodljivosti in številnih barvnih kombinacij se bo sončno jadro prilagodilo vsakemu balkonu in estetiki objekta.

Sončna jadra so odlična rešitev za sodobno in preprosto zaščito pred soncem.

Pergole - Podaljšek vaše dnevne sobe

Če želite vaš balkon spremeniti v počitniški resort doma si lahko za balkon ali teraso omislite bioklimatsko pergolo ali pergolo light. Pergola Light je klasičen, a večen tip pergole, ki senco zagotavlja s platneno streho. Streho je možno povsem odpreti, povsem zapreti, ali pa z njo zagotoviti ravno toliko svetlobe, kot jo potrebuješ.

Za kupce, ki želijo več pa priporočamo naš premium izdelek bioklimatsko pergolo, ki je edini produkt, ki obenem v sončnem vremenu zagotavlja senco in zračenje, streho nad glavo v dežju ter optimalno svetlobo v pomladnih in jesenskih mesecih.

Ob hladnejših dneh lahko vaš balkon ali pergolo zaprete s stekleno steno, ki je namenjena preprostemu in učinkovitemu zapiranju večjih površin. Zavzame malo prostora in omogoča zlaganje ene stene za drugo. Steklene stene se ena za drugo pomikajo po vzporednih vodilih, pri čemer se vsak panel pomika po svojem kanalu.

Bioklimatska pergola - podaljšek vaše dnevne sobe za užitek na prostem.

Screen Senčila - Brez radovednih pogledov

Screen senčila so sodobna in vedno bolj priljubljena oblika senčenja balkonov, teras in pergol. Screeni so edinstveni, saj hkrati senčijo in zračijo vaš prostor, preprečujejo segrevanje prostorov in omogočajo zaščito pred insekti. Z montažo na obstoječi objekt se lahko zakrijete pred radovednimi pogledi in si na balkonu ali terasi zagotovite večjo zasebnost.

Screen senčila so odlična rešitev za senčenje balkonov in teras.

Komarniki za vrata - za hiter prehod med notranjimi in zunanjimi prostori

Pri opremljanju balkona ne pozabite na zaščito vaših notranjih prostorov pred nadležnimi žuželkami, kot so muhe, ose, pajki in komarji. Hiter prehod iz zunanjega v notranji prostor omogočajo drsna in krilna vrata ali pa plise komarniki za vrata. Vse tri rešitve za zaščito vrat omogočajo nemoteno prehajanje in zračenje vaših notranjih prostorov.

Komarniki za vrata vam omogočajo hiter prehod med balkonom in notranjimi prostori.

Zakaj izbrati Senčila Medle za vašega strokovnjaka za senčenje?

Senčila Medle smo družinsko podjetje, ki že več kot 25 let skrbi, da Slovenija in bližnja okolica ostajata v trendu sodobnih rešitev senčenja. Z uporabo lastnega znanja in podporo partnerjev, ki nam zagotavljajo kvalitetne materiale, skrbimo za kvalitetno končno izvedbo. Naši strokovnjaki upoštevajo vaše ideje ter vam svetujejo, katera rešitev je za vas najprimernejša, glede na pozicijo sonca in vetrovnih omejitev na objektu. Zagotavljamo strokovno izmero, izdelavo, montažo in servis končnega produkta po vaših željah.

Za več informacij obiščite našo spletno stran ali kontaktirajte naše strokovnjake, ki vam lahko pripravijo ponudbo in odgovorijo na vsa dodatna vprašanja. Za večje projekte vam je na voljo naša veleprodajna ekipa.

Senčila Medle - Strokovnjaki za senčenje
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Capri

– Prosojne tkanine, ki namesto z vzorcem osvežijo prostor s svojo enobarvnostjo.
– Enostaven, vendar eleganten pogled.
– Prepuščajo veliko mero svetlobe.

Dimenzije roloja

Širina roloja
Višina roloja