Razstavni salon Senčil Medle v Novem mestu bo jutri, 10. 6. 2023, zaprt.

Kako podaljšati življenjsko dobo tende?

Kvalitetno platno in dobra skrb za tendo lahko omogočajo, da boste imeli tendo na svoji terasi, balkonu ali vrtu lahko tudi več kot 10 let. Predstavljamo vam nekaj ključnih dejavnikov, ki vplivajo, da boste podaljšali življenjsko dobo vaše tende.
Poskrbite za daljšo življenjsko dobo vaše tende.

Platno očistite z vrtno cevjo, ščetko in milom.

Zlato pravilo pri čiščenju tkanine je, da uporabljate samo vodo, naravno milo in krtačo z mehkimi ščetinami. Za pršenje vode priporočamo uporabo navadne vrtne cevi in odsvetujemo uporabo visokotlačnega čistilca, saj je ta za platno zelo agresivno in ga lahko močno poškoduje. Občasno poskrbite tudi, da iz tende odstranite tudi vsa nepotrebno listje, veje ali ptičje iztrebke.

Za nego platna priporočamo uporabo navadne vrtne cevi in odsvetujemo uporabo visokotlačnega čistilca.

Če zloženo tendo ne varuje objekt, izberite kasetno tendo.

Satler tkanine, ki jih uporabljamo pri Senčilih Medle omogočajo visoko zaščito tudi v zimskem času. Če zaprto tendo ne morate zavarovati z nadstreškom ali balkonsko ploščo priporočamo, da platno dodatno zaščitite s izbiro kasetne tende. Ta ima oblikovano dodatno aluminijasto kaseto, ki zavaruje navijalno cel s platnom in pregibne roke.

Aluminijasta kaseta pri kasetnih tendah še dodatno zavaruje platno in pregibne roke.

Dovolite, da se platno posuši naravno.

Po čiščenju ali deževnemu dnevu bodite pozorni, da platno zvijete le takrat, ko bo popolnoma suho. To bo preprečilo, da bi se v notranjosti tende ujela kakršna koli vlaga, ki bi lahko povzročila nastanek plesni ali kakorkoli drugače deformirala platno. Najbolje je, da za čiščenje izberete topel in suh dan, in omogočite, da se tkanina lahko naravno posuši

Dovoljite, da se tkanina naravno posuši v toplem in suhem vremenu.

Zavarujte jo pred nevihto.

Ob slaben vremenu in nevihtah z močnim sunki, je ključno, da tendo pravočasno zložite in jo tako zavarujete pred siloviti sunki. Pri tem vam lahko pomaga tudi sodobna tehnologija saj lahko tendo zapirate z mobilno aplikacijo kjer koli se trenutno nahajate ali pa uporabite senzor, ki sam zaznava slabe vremenske razmere in poskrbi za avtomatsko zapiranje.

Ob slaben vremenu in nevihtah z močnim sunki, je ključno, da tendo pravočasno zložite in jo tako zavarujete pred siloviti sunki.

Obrnite se na strokovnjake.

Zaradi kvalitetne konstrukcije, je zelo verjetno, da boste ob naslednjem večjem vzdrževanju zamenjali samo platno in s tem podaljšali življenjsko dobo celotne tende. Pri izbiri tende, priporočamo, da izberete tendo z kvalitetno konstrukcijo, saj boste, ko bo prišel čas za menjavo, lahko zamenjali samo platno. Takrat se lahko poleg barve odločite tudi za drugo (morda bolj primerno) vrsto tkanine.

Naša montažna ekipa lahko poskrbi za servisiranje poškodovane tende.
Naroči svojo klasično tendo!
SpletniNakup
RazstavniSalon

Zakaj izbrati Senčila Medle za vašega strokovnjaka za senčenje?

Senčila Medle smo družinsko podjetje, ki že več kot 25 let skrbi, da Slovenija in bližnja okolica ostajata v trendu sodobnih rešitev senčenja. Z uporabo lastnega znanja in podporo partnerjev, ki nam zagotavljajo kvalitetne materiale, skrbimo za kvalitetno končno izvedbo. Naši strokovnjaki upoštevajo vaše ideje ter vam svetujejo, katera rešitev je za vas najprimernejša, glede na pozicijo sonca in vetrovnih omejitev na objektu. Zagotavljamo strokovno izmero, izdelavo, montažo in servis končnega produkta po vaših željah

Za več informacij obiščite našo spletno stran ali kontaktirajte naše strokovnjake, ki vam lahko pripravijo ponudbo in odgovorijo na vsa dodatna vprašanja. Za večje projekte vam je na voljo naša veleprodajna ekipa.

Senčila Medle - Strokovnjaki za senčenje

Klasična tenda

Capri

– Prosojne tkanine, ki namesto z vzorcem osvežijo prostor s svojo enobarvnostjo.
– Enostaven, vendar eleganten pogled.
– Prepuščajo veliko mero svetlobe.

Dimenzije roloja

Širina roloja
Višina roloja