Razstavni salon Senčil Medle v Novem mestu bo jutri, 10. 6. 2023, zaprt.

Kako izbrati primeren komarnik?

Poleti, ko so dnevi toplejši, je čas komarjev in ostalih insektov. Da lahko kljub temu uživate tudi ob odprtem oknu je potrebna ustrezna zaščita. Vaš dom pred mrčesom vsekakor najbolj zaščiti komarnik, kajti z njim jim popolnoma preprečite vstop v vaš dom. To potrjujejo in svetujejo tudi na Zvezi potrošnikov Slovenije, kjer navajajo rezultate raziskave francoske potrošniške organizacije o učinkovitosti sredstev za zaščito pred komarji.

Pri Senčilih Medle imate za ta namen na izbiro več vrst komarnikov, tako za zaščito na oknih kot tudi na vratih. Kupci se sicer trenutno najpogosteje odločajo za plise komarnik, je pa seveda izbira posameznika odvisna predvsem od tipa vrat oz. oken in njegovih želja. Razlikujejo se po načinu pritrditve, sistemih odpiranja in vrstah mreže.

Da boste našli pravi komarnik zase, vam ponujamo številne različne izvedbe:

Fiksni komarniki – za okna, skozi katera ne posegate pogosto
Njihova mreža je vpeta v aluminijast okvir, ki se pritrdi na okno. Ker ne zavzame veliko prostora ga lahko montiramo tudi pod že obstoječim zunanjim senčilom. Izdelamo vam jih lahko tudi za nepravilne oblike oken.

Novost je komarnik oval, katerega prednost pred ostalimi je v tem, da ima za dodatno tesnjenje ščetko vgrajeno v okvir, s čimer je tudi poskrbljeno za popolno prileganje oknu. Sestavljen je iz močnejšega profila, ki v primeru večjih dimenzij ne potrebuje dodatne prečke.

Rolo komarnik – za tiste, ki morate večkrat posegati skozi okno

Od ostalih komarnikov se razlikuje po tem, da ga lahko, kot klasičen rolo, zapeljete po vodilih v kaseto in nazaj. Odpirate ga lahko horizontalno ali vertikalno. Mreža je izdelana iz posebnih steklenih vlaken in je odporna na vremenske vplive. Za območja, kjer so vetrovi močnejši svetujemo komarnik s tršo ščetko v vodilu t.i. protivetrno ščetko.

Drsni komarnik – za zaščito prehodov večjih panoramskih sten

Njihova prednost je, da zavzamejo malo prostora in drsijo horizontalno po profilu. Za zaščito pred vstopom večjih vsiljivcev lahko za ta komarnik izberete močnejšo kovinsko mrežico.

Komarnik vrata/oz. vrata »amerika« – za prehode iz notranjega prostora na terase ali balkone

Odpirate jih lahko iz zunanje in notranje strani. Kupci v večini primerov zaradi praktičnosti izberejo tudi dodatek s samozapiralnim mehanizmom. Lahko vam izdelamo tudi takšnega, ki ima na spodnjem delu močnejšo kovinsko mrežico, katera preprečuje vstop večjim vsiljivcem. Vsi, ki imate doma hišne ljubljenčke (manjše mačke in pse), jim lahko omogočite prehod skozi mrežico s posebnim, malim nihajnim prehodom, ki se ga vgradi v spodnji del komarnika.

Plise komarniki – za vse, ki nimate veliko zunanjega prostora

Njihova nagubana mreža se ob odpiranju komarnika stisne ob strani in s tem zavzame zelo malo prostora. Druga njegova prednost je nizek profil na prehodu, ki omogoča nemoten korak. Posebej so priljubljeni za namestitev na balkonska vrata, lahko pa ga izberete tudi za okna, še posebej tista, kjer ni dovolj prostora za rolo komarnik.

Ko se odločate za izbiro komarnika, bodite pazljivi, da boste izbrali kvaliteten izdelek z dolgo življenjsko dobo. Preverite, da so profili, mreža in vsi ostali sestavni deli odporni na zunanje vremenske pogoje.

Mreža naj bo dovolj močna (steklena vlakna, tesnilo UV stabilizirano), da bo zdržala več let in se tesno prilegala okvirju, tako insekti ne bodo imeli nobene možnosti vstopa v vaš dom. Komarnik se mora popolnoma prilegati velikosti vašega okna oz. vrat, barva okvirja pa naj bo usklajena z barvo vašega okna, fasade oz. z zunanjim izgledom hiše.

 

26.07.2019

Capri

– Prosojne tkanine, ki namesto z vzorcem osvežijo prostor s svojo enobarvnostjo.
– Enostaven, vendar eleganten pogled.
– Prepuščajo veliko mero svetlobe.

Dimenzije roloja

Širina roloja
Višina roloja