Razstavni salon Senčil Medle v Novem mestu bo jutri, 10. 6. 2023, zaprt.

Kakšna je razlika med Pergolo Light in Bioklimatsko pergolo?

Pergole so odličen podaljšek vaše dnevne sobe za užitek na prostem. Koncept sodobnih pergol so oblikovali po starodavnih nadstreških mediteranske gradnje. Lahko stojijo samostojno ali pa so naslonjene na steno bližnjega objekta s podpornimi stebri.

Bioklimatska pergola (levo) in Pergola Light (desno)

Streha Pergole Light je platnena, skupaj pa jo držijo aluminijasti nosilci. Celotno streho lahko, ko jo ne potrebujete, zložite in omogočite dodatno svetlobo in boljše prezračevanje na odprtem. Je predvsem preprosta in elegantna rešitev, ki na vaš zunanji dnevni prostor prinese toliko svetlobe, kot jo potrebujete. Prednost Pergole Light je tudi v večji cenovni dostopnosti v primerjavi z bioklimatiko.

“Glavna razlika med Pergolo Light in Bioklimatsko oz. lamelno pergolo je v strehi in moči konstrukcije. “

Bioklimatska ali lamelna pergola je produkt višje cenovne vrednosti. Streho sestavljajo lamele, ki se lahko odpirajo in zapirajo glede na vremenske razmere. Od Pergole Light se loči po tem, da lahko zagotavlja senco in streho v vseh vremenskih pogojih. V sončnem vremenu zagotavlja senco in zračenje, v deževnih dneh pa z zaprtimi lamelami in vgrajenem odtokom vode omogoča neprepustno streho nad glavo, ki tako poveča možnosti bivanja na prostem. Celotna konstrukcija je bolj odporna na dež, veter in sneg. Bioklimatska pergola omogoča tudi nadgradnjo ostalih senčil za senčenje stranic. 

1. Lamele (Bioklimatska pergola) 2. Platno (Pergola Light)

Obe rešitvi, tako Pergola Light kot Bioklimatska pergola, imata lahko vgrajeno motorizirano odpiranje in zapiranje platna oz. lamel z daljinskim upravljalnikom. V slabem vremenu se lahko z zapiranjem stranic zavarujemo pred vetrom in dežjem, v poletnih dneh pa se lahko zaščitimo pred sončnimi žarki ali neželenimi pogledi mimoidočih.

Arhitekti so nad pergolami navdušeni, saj jih lahko preprosto umestijo ob skoraj vsak objekt in v vsako okolje. Minimalističen in enostaven izgled poskrbita za odlično celotno podobo. Aluminijasto ogrodje se barvno in konstrukcijsko prilagaja bližnjemu objektu in mu vnaša dodatno dušo.

Zakaj izbrati Senčila Medle za vašega strokovnjaka za senčenje?

Senčila Medle smo družinsko podjetje, ki že več kot 25 let skrbi, da Slovenija in bližnja okolica ostajata v trendu sodobnih rešitev senčenja. Naši strokovnjaki upoštevajo vaše ideje ter vam svetujejo rešitve glede na pozicijo sonca in vetrovnih omejitev na objektu. Zagotavljamo strokovno izmero, izdelavo, montažo in servis končnega produkta po vaših željah.

Primerjava med Bioklimatsko in Light pergolo

Senčila Medle - Strokovnjaki za senčenje

Capri

– Prosojne tkanine, ki namesto z vzorcem osvežijo prostor s svojo enobarvnostjo.
– Enostaven, vendar eleganten pogled.
– Prepuščajo veliko mero svetlobe.

Dimenzije roloja

Širina roloja
Višina roloja