Razstavni salon Senčil Medle v Novem mestu bo jutri, 10. 6. 2023, zaprt.

Poznate vse načine upravljanja s senčili?

Si želite olajšati upravljanje vaših senčil? Jih želite prilagoditi aktualnim vremenskim razmeram? Jih želite zaščititi pred slabimi vremenskimi razmerami, tudi če niste doma?

Vsak posameznik si doma, na počitniškem objektu ali v pisarni želi udobno bivanje. Zato so s časom senčila, ki imajo vgrajen motor za lažje odpiranje in zapiranje, postala zelo priljubljena.
V letu 2022 pa lahko greste še korak dlje, saj lahko vaša senčila upravljate kar s telefonom, z zvočnimi ukazi ali pa jim omogočite, da senčila zase skrbijo kar sama.

Stopenj, kako upravljati s senčili je več, od tistih najbolj preprostih do senzorjev, ki za senčila poskrbijo sama. Spoznajte različne načine upravljanja in glavne razloge, zakaj se odločiti zanje.

Različna senčila in načini upravljanja z njimi.

Kazalo

Ročno upravljanje - najbolj osnovni način upravljanja

Najbolj preprosto in osnovno upravljanje s senčili je ročno. Senčila, kot so pliseji, notranje žaluzije in panelne zavese, lahko zaradi svoje preprostosti upravljamo samo ročno z vrvico.

Pri tendah, kot so klasična ali kasetna ter screen senčilih, je osnovna možnost uporaba palice, ki vam omogoča odpiranje in zapiranje z vrtenjem. Dolžino palice prilagodimo glede na višino, da lahko z njo najlažje upravljate.

Ročno upravljanje je lahko zamudno in včasih zahtevno delo, res pa je da je najcenejše in brez dodatnega električnega napajanja.

Preprosto ročnu upravljanje

Električni motor - olajšajte si življenje z daljinskim upravljanjem ali stikalom

Zakaj bi si komplicirali življenje, če vam to ni potrebno? Večina, razen tistih osnovnih senčil, pri Senčila Medle (preveri v tabeli zgoraj) imajo možnost vgradnje motorja, ki omogoča lažje odpiranje in zapiranje senčil s pomočjo daljinskega upravljalca ali stenskega stikala. Model in moč motorja je prilagojen glede na vrsto senčila in se ga neopazno vgradi v konstrukcijo senčila.

Motor se lahko izbere že pri nakupu senčila ali pa ga vgradite naknadno, če le to senčilo omogoča. Vse kar je potrebno je motor priključiti na električno omrežje.

Motor senčila se preko napeljave poveže s stikalom v prostoru. Da lahko s senčili upravljate kar iz vašega naslonjača, pa lahko izberete tudi možnost nadgradnje z daljinskim upravljalcem.

Olajšajte si življenje z daljinskim upravljanjem

Smart home ready & Smarti - mobilna aplikacija za pametni dom

Vsa senčila, ki imajo vgrajen motor in jih upravljamo s stikalom, lahko dodatno nadgradimo tudi s sistemom SMARTI. V tem primeru žal ni možno dodati senzorjev.

Kot novost pa predstavljamo tudi našo že standardno znamko motorjev – Elero, ki po novem omogočajo tudi neposredno integracijo v sisteme za pametno hišo – Fibaro. Vse kar potrebujete je, da ob naročilu izberete motor na upravljanje z daljincem. Vse ostalo je že pripravljeno za takojšnjo ali naknadno nadgradnjo vaše hiše s pametnimi rešitvami podjetja Fibaro. Za dodatno pomoč in znanje zaupamo tudi ekipi Go4Panda, ki lahko “izobrazijo” tudi ostale dele vašega doma.

V letu 2022 lahko z uporabo “pametnih naprav” in “interneta stvari” upravljate delovanje svojega doma. Z mobilno aplikacijo lahko prevzamete nadzor in napravami, kot so TV, mikrovalovna pečica, prostoročno lahko ugašate luči, zaklepate in odklepate vrata in nenazadnje upravljate zapiranje in odpiranje senčil. Moderni domovi so oblikovani tako, da združujejo udobje, varnost in energetsko učinkovitost. Z naprednimi rešitvami želimo sodoben dom nadgraditi tudi s sodobnimi rešitvami za senčenje.

Aplikacijo si namestite na vaš telefon in povežeta senčila v sistem. Domača senčila tako lahko nadzorujete praktično kjerkoli na svetu, nastavljate urnike odpiranja glede na vaše življenske navade in ustvarjate različne skupine senčil ali nadzorujete vsa senčila hkrati.

Do senčil, lahko dostopate na številnih napravah.

Senzoriji - namesto vas spremljajo vreme

Če želite odpiranje in zapiranje prepustiti senčilu, jih lahko nadgradite tudi s senzorji, ki zaznavajo veter, dež ali sonce. Tako v lepem vremenu senzorji omogočajo večje udobje vaši družini in gostom, v slabem vremenu pa vas zavarujejo pred vremenskimi vplivi tudi, ko vas ni doma.

Senzorji nadzorujejo vremenske vplive, kot so hitrost, smer vetra, svetloba in temperatura. Pri senčilih, kot so tende senzor ob vetru zazna, pospravi tendo in jo tako zaščiti proti morebitnimi poškodbami. Montira se jih v bližini senčila, na fasado ali steber. Zagotoviti moramo prost pretok zraka in ne sme biti v senci okoliških stavb, predmetov ali dreves.

Ker so v zadnjih letih vse bolj pogoste nenadne nevihte, ki lahko povzročijo veliko škode na objektih, je potrebno dodati, da je lahko takrat veter hitrejši od senzorjev, ki se morda ne bodo odzvali dovolj hitro. Senzorji torej niso 100% zaščita pred nevihtami, zato takšne poškodbe ne spadajo v garancijo izdelka. Strankam v tem primeru raje svetujemo pametne rešitve, kot sta Smarti ali Fibaro, ki nam omogočata zapiranje senčila na daljavo. Senzorji Fibaro imajo tudi možnost zapiranje senčil glede na vremensko napoved.

Ob poslabšanju vremena bo senzor sam poskrbel za zapiranje tende.

Zakaj izbrati Senčila Medle za vašega strokovnjaka za senčenje?

Senčila Medle smo družinsko podjetje, ki že več kot 25 let skrbi, da Slovenija in bližnja okolica ostajata v trendu sodobnih rešitev senčenja. Z uporabo lastnega znanja in podporo partnerjev, ki nam zagotavljajo kvalitetne materiale, skrbimo za kvalitetno končno izvedbo. Naši strokovnjaki upoštevajo vaše ideje ter vam svetujejo, katera rešitev je za vas najprimernejša, glede na pozicijo sonca in vetrovnih omejitev na objektu. Zagotavljamo strokovno izmero, izdelavo, montažo in servis končnega produkta po vaših željah

Pri sodobnih rešitvah kot so motorji za senčila, povezovanje s pametnimi napravami in senzorji za vreme sodelujemo z vodilnimi evropskimi podjetji na tem področju.

Za več informacij obiščite našo spletno stran ali kontaktirajte naše strokovnjake, ki vam lahko pripravijo ponudbo in odgovorijo na vsa dodatna vprašanja. Za večje projekte vam je na voljo naša veleprodajna ekipa. Vse možnosti upravljanja s senčili si lahko ogledate tudi v naših salonih v Ljubljani, Novem mestu in Murski soboto.

Natančna izmera in strokovna montaža zagotavlja daljšo življensko dobo produkta.
Senčila Medle - Strokovnjaki za senčenje

Bioklimatska pergola

Capri

– Prosojne tkanine, ki namesto z vzorcem osvežijo prostor s svojo enobarvnostjo.
– Enostaven, vendar eleganten pogled.
– Prepuščajo veliko mero svetlobe.

Dimenzije roloja

Širina roloja
Višina roloja