Na kaj morate biti pozorni pri izbiri tkanine za screen senčilo?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Ko se odločate za nakup screen senčil, je potrebno dobro razmisliti o vrsti tkanine, prosojnosti in barvi. Ta naj bo prilagojena vašim potrebam in željam. Spoznajte tri ključne dejavnike (prosojnost, vrsto izdelave in barvo) pri izbiri tkanine in izberite vam najustreznejšo rešitev.

Kazalo

Kakšno prosojnost tkanine želite?

Želite ohraniti pogled navzven ali popolno zatemniti prostor?

5 % prosojnost ohranja pogled na zunanjost in prehod svetlobe. V večernih urah pa lahko v kombinaciji z notranjimi senčili preprečite radovedne poglede z ulice. V kombinaciji z ZIP vodili lahko z 0 % prosojnostjo (ob uporabi ZIP modela zapiranja) dosežete popolno zatemnitev prostora za mirnejši spanec.

Velika prednost screen senčil je, da lahko izbirate med različno prepustnostjo tkanine, kar pomeni, da lahko posamezne prostore v vašem domu ali poslovnem objektu senčite glede na vaše potrebe in želje. Izbirate lahko med prepustnostjo s popolno zatemnitvijo (z 0 %,) ter 1 %, 3 %, 5 %, ali 10 %.

Za poslovne prostore se priporoča screen senčila s 3 % ali 5 % prosojnostjo, saj preprečujejo bleščanje ekranov, prav tako pa omogočajo, da je prostor primerno osvetljen.

Različne tkanine omogočajo različno prepustnost in uravnavanje svetlobe v prostoru.

Med katerimi tkaninami lahko izbiramo? Kakšna je razlika med tkaninami SCREEN in SOLTIS?

Poznamo dve vrsti tkanin, med katerimi lahko izbirate. To sta tkanini screen in soltis. Screen tkanina je plastificirana pred tkanjem, soltis pa po tkanju. Razlika je vidna že na videz in dotik.
Screen tkanina je plastificirana pred tkanjem, soltis pa po tkanju.

Screen tkanine so najbolj pogosto uporabljena rešitev za senčenje s screen senčili. Izdelujejo se tako, da nitke plastificiramo že pred tkanjem. Screen tkanine so negorljive in zelo stabilne – tako v obliki kot barvi, saj so odporne na UV žarke ter temperaturne spremembe.

Soltis tkanine so plastificirane po tkanju. Na tkanini tako nastane izredno tanka 0.32 mm debela plastična prevleka, ki omogoča dodatno zaščito. Največkrat so uporabljene za strešne tende in TENS screene, kjer je tkanina zaradi vzmeti pod napetostjo. S perforirano strukturo oz. luknjicami odvajajo toploto in preprečujejo efekt tople grede, saj odbijajo do 97% sončnega sevanja. Omogočajo zasebnost, in hkrati ohranjajo pogled navzven.

Kakšno barvo izbrati?

Barve, odtenki, teksture, vzorci … Pri screen senčilih je izbira široka, saj lahko iz barvne karte izbirate med več kot 50 vrstami barvnih odtenkov. Zaradi prosojnosti tkanine lahko v prostoru z barvo ustvarite prijeten barvni efekt, saj se svetloba prilagodi odtenku tkanine. V standardni ponudbi imamo na voljo 8 barvnih odtenkov, po dogovoru z našo prodajno ekipo pa se lahko barvo prilagodi vašim željam. Prav tako vam lahko na podlagi sončne lege ponudimo strokovno oceno za najbolj primerno barvo screena. V naših salonih v Novem mestu in Ljubljani pa se lahko na lastne oči prepričate o vseh barvnih odtenkih tkanin.
Izbirate lahko med več kot 50 barvnimi odtenki screen tkanin.

Zakaj je screen senčilo prihodnosti?

V blog zapisu si poglejte glavne razlike med screen senčili, zunanjimi žaluzijami in roletami.
  • - Razpon senčila
  • - Prepustnost in uravnavanje svetlobe
  • - Zaščita proti toči in vetru
  • - ...

Zakaj izbrati Senčila Medle za vašega strokovnjaka za senčenje?

Screen senčila predstavljajo prihodnost senčenja, zato smo tudi mi kot eden največjih proizvajalcev screen senčil v Sloveniji del prihodnosti senčenja doma ali poslovnega prostora. Dobro svetovanje, natančna izmera in strokovna montaža so lahko najpomembnejši faktorji, ki na koncu zagotovijo dolgo življenjsko dobo produkta. Senčila Medle smo družinsko podjetje, ki že več kot 25 let skrbi, da Slovenija in bližnja okolica ostajata v trendu sodobnih rešitev senčenja. Naši strokovnjaki upoštevajo vaše ideje ter vam svetujejo rešitve glede na pozicijo sonca in vetrovnih omejitev na objektu. Zagotavljamo strokovno izmero, izdelavo, montažo in servis končnega produkta po vaših željah. Za več informacij obiščite našo spletno stran ali kontaktirajte naše strokovnjake, ki vam lahko pripravijo ponudbo in odgovorijo na vsa dodatna vprašanja. Za večje projekte vam je na voljo naša veleprodajna ekipa.
Senčila Medle smo eden vodilnih proizvajalcev Screen senčil v Sloveniji.
Senčila Medle - Strokovnjaki za senčenje
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Capri

– Prosojne tkanine, ki namesto z vzorcem osvežijo prostor s svojo enobarvnostjo.
– Enostaven, vendar eleganten pogled.
– Prepuščajo veliko mero svetlobe.

Dimenzije roloja

Širina roloja
Višina roloja