Zakaj so senčila pomemben del vašega doma?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Iščete ustrezno rešitev za senčenje vaših notranjih prostorov? Zunanja senčila so vsestranska rešitev, saj se prilagajajo vašemu domu, arhitekturnemu stilu in vrsti stavbe. V spodjem zapisu spoznajte zakaj morate biti pri načrtovanju gradnje ali obnove posebno pozorni tudi na senčila.

Kazalo

Zagotavljajo prijetno poletno temperaturo

Želite poleti vročini preprečiti vstop v notranje prostore? Potem so senčila točno to kar potrebujete, saj lahko zunaj zadržijo kar do 90 % poletne vročine. Zunanja senčila odbijajo sončne žarke še preden dosežejo stekleno površino okna, ki je glavni vzrok za segrevanje notranjih prostorov. Omogočajo vam, da je notranja temperatura prostorov tudi do 6 °C nižja v primerjavi s podobnimi objekti brez senčil.

Ste vedeli, da temnejše tkanine odbijajo več toplote? Ste vedeli, da barva tkanine določa količino toplote, ki vstopa v notranje prostore? Svetle barve prepuščajo več toplote kot temni odtenki. Zato so screeni v antracitni barvi bolj primerni in uporabljeni kot senčila v rumeni barvi.

Zvišujejo energetsko učinkovitost

Ker zaščita pred soncem preprečuje vstop vročine, je za ohlajanje potrebno manj električne energije. Vaša zaščita pred soncem pa je koristna tudi pozimi, saj tende, žaluzije ali screeni zagotavljajo dodatno plast izolacije, ki pomaga zmanjšati izgubo notranje toplote skozi okno. Senčila lahko tako kvalitetno prispevajo k ohranjanju ustrezne temperature v vseh letnih časih in vam zmanjšujejo dodatne stroške za ogrevanje in hlajenje.

Uravnavajo svetlobo v vašem domu

Zunanja zaščita pred soncem omogoča uravnavanje svetlobe v zunanjih in notranjih prostorih skozi celoten dan. Senčila vam tako poleg tega, da vam omogočajo zmanjšati uporabo umetne svetlobe, hkrati tudi izboljšajo udobje. Dokazano je, da vam lahko pravilni nadzor nad svetlobo izboljša vaše fizično in psihično zdravje. Senčila vam lahko preprečijo nadležni odsev na TV in računalniških ekranih, ter nudijo zaščito vašemu pohištvu, ki ob močni svetlobi začenja bledeti.

Avtomatizirana senčila stremijo k trajnosti

Z uporabo pametnih naprav lahko najbolj učinkovito in najhitreje urejate senčenje celotnega doma. Z ustreznim avtomatiziranim senčenjem čez dan, ki je prilagojeno na del dneva in obdobje v letu, lahko zmanjšate vaš “ogljični odtis”. Dobra energetska ocena vašega doma tako ni odvisna samo od izolacije.

Če pred gradnjo dobro premislite, so velika okna ob uporabi ustreznih senčil, še vedno ustrezna rešitev. Primerna senčila za velike steklene površine so zagotovo screen senčila.

Zakaj izbrati Senčila Medle za vašega strokovnjaka za senčenje?

Senčila Medle smo družinsko podjetje, ki že več kot 25 let skrbi, da Slovenija in bližnja okolica ostajata v trendu sodobnih rešitev senčenja. Z uporabo lastnega znanja in podporo partnerjev, ki nam zagotavljajo kvalitetne materiale, skrbimo za kvalitetno končno izvedbo. Naši strokovnjaki upoštevajo vaše ideje ter vam svetujejo, katera rešitev je za vas najprimernejša, glede na pozicijo sonca in vetrovnih omejitev na objektu. Zagotavljamo strokovno izmero, izdelavo, montažo in servis končnega produkta po vaših željah.

Za več informacij obiščite našo spletno stran ali kontaktirajte naše strokovnjake, ki vam lahko pripravijo ponudbo in odgovorijo na vsa dodatna vprašanja. Za večje projekte vam je na voljo naša veleprodajna ekipa.

Senčila Medle - Strokovnjaki za senčenje
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Capri

– Prosojne tkanine, ki namesto z vzorcem osvežijo prostor s svojo enobarvnostjo.
– Enostaven, vendar eleganten pogled.
– Prepuščajo veliko mero svetlobe.

Dimenzije roloja

Širina roloja
Višina roloja