Razstavni salon Senčil Medle v Novem mestu bo jutri, 10. 6. 2023, zaprt.

Zakaj so Screen senčila najboljša rešitev za sodoben dom, pisarno ali poslovni objekt?

Screen senčila predstavljajo sedanjost in prihodnost senčenja. Zunanji roloji so primerni za senčenje velikih steklenih površin sodobnih objektov. S svojo multifunkcionalnostjo istočasno preprečujejo segrevanje notranjih prostorov, nadzorujejo prehajanje svetlobe, zračijo prostor in preprečujejo vdor insektov. Njihov minimalističen izgled objektu prinaša sodoben videz, ki se z različnimi barvnimi kombinacijami prilagaja stavbi in njeni okolici. Napredna platna varujejo steklene površine pred vetrom, prahom, dežjem in močno svetlobo.
Screen - Zunanji rolo za senčenje velikih steklenih površin.

Kazalo

Ohranite notranje prostore ohlajene.

Poletna vročina in velike steklene površine so nevarna kombinacija za hitro segrevanje notranjih prostorov. Z uporabo Screen senčil lahko v sobi vzdržujete primerno temperaturo brez uporabe električne klime.

Vzdržujte prijetnejšo temperaturo notranjih prostorov v najbolj vročih dneh.

Izboljšajte svetlobo v prostoru - brez radovednih pogledov.

Kljub temu, da Screen senčila nudijo zasebnost, vas od zunanjega sveta ne izključujejo v celoti. Svetloba, ki gre skozi, omogoča prilagoditev notranjega življenjskega prostora glede na to, kaj počne sonce zunaj. Ustvarite si lahko prijetno okolje za bivanje.

Screen senčila so zelo priljubljena pri opremljanju poslovnih prostorov.

Dodajte barve v svoje življenje.

S široko izbiro barvnih kombinacij lahko ustvarite prijeten barvni svetlobni efekt, prilagojen posamezni sobi. V dnevni sobi ustvarite prijetno pisano svetlobo, v spalnici pa omogočite popolno zatemnitev za mirnejši spanec. Domišljija za uporabo Screen senčil podjetja Senčila Medle ne pozna meja.

Izbirate lahko med različnimi barvami tkanin, ki vplivajo tudi na notranjo podobo prostora.

Postanejo lahko del vašega pametnega doma.

Upravljanje Screen senčil je sedaj lahko še bolj preprosto in pametno, saj ponujamo možnost uporabe stikal, mobilne aplikacije ter senzorjev. Mobilna aplikacija prinaša nadzor nad senčili kjerkoli ste. Zunanji senzorji za vreme skrbijo za zaznavanje zunanjih razmer in dviganje oz. spuščanje senčila glede na moč vetra, obsežnost padavin in zunanjo svetlobo.

Screen senčila lahko postanejo del vašega pametnega doma.

Več o pametnem sistemu SMARTI

Deset razlogov zakaj izbrati Screen senčilo.

Na kaj morate biti pozorni pri izbiri tkanine?

Tkanine so za večjo obstojnost izdelane iz steklenih vlaken in PVC materiala. Pri izbiri je potrebno vedeti, kakšno stopnjo prosojnosti si želite.

Želite ohraniti pogled navzven ali popolno zatemniti prostor?

5 % prosojnost ohranja pogled na zunanjost in prehod svetlobe. V večernem času lahko v kombinaciji z notranjimi senčili preprečite radovedne poglede z ulice. V kombinaciji z ZIP vodili lahko z 0 % prosojnostjo dosežete popolno zatemnitev prostora za mirnejši spanec.

Poznamo dve vrsti tkanin, med katerimi lahko izbirate. To sta tkanini screen in soltis. Screen tkanina je plastificirana pred tkanjem, soltis pa po tkanju.

SCREEN 5%

Screen tkanina omogoča 5% prepustnost svetlobe, je negorljiva in ima veliko stabilnost tako v obliki in barvi. Odporna je na UV žarke in temperaturne spremembe.

SCREEN 0%

Zatemnitvena tkanina, ki v kombinaciji z zip vodili omogoča popolno zatemnitev v prostoru.

SOLTIS 5%

Soltis je tkanina, ki je prevlečena z izredno tanko, komaj 0,32mm debelo plastjo PVC materiala. Soltis odbija do 97% sončnega sevanja in omogoča zasebnost, ne da zakrije pogled ven. S perforirano strukturo oz. luknjicami odvaja toploto in preprečuje efekt tople grede.

SOLTIS 0%

Zatemnitvena Soltis tkanina, ki v kombinaciji z zip vodili omogoča popolno zatemnitev v prostoru.

SCREEN 5%
Screen tkanina omogoča 5% prepustnost svetlobe, je negorljiva in ima veliko stabilnost tako v obliki in barvi. Odporna je na UV žarke in temperaturne spremembe.
SCREEN 0%
Zatemnitvena tkanina, ki v kombinaciji z zip vodili omogoča popolno zatemnitev v prostoru.
SOLTIS 5%
Soltis je tkanina, ki je prevlečena z izredno tanko, komaj 0,32mm debelo plastjo PVC materiala. Soltis odbija do 97% sončnega sevanja in omogoča zasebnost, ne da zakrije pogled ven. S perforirano strukturo oz. luknjicami odvaja toploto in preprečuje efekt tople grede.
SOLTIS 0%
Zatemnitvena Soltis tkanina, ki v kombinaciji z zip vodili omogoča popolno zatemnitev v prostoru.
Previous
Next

Za tiste bolj tehnično tehnično podkovane in tiste, ki jih zanimajo podrobnosti:

Standarna tkanina, ki se uporablja, je Serge 600, ki nudi:

  • razpon do 5 m,
  • prosojnost do 5 %,
  • zaščito proti močni svetlobi in vžigu,
  • 42 % delež steklenih vlaken in 58 % delež PVC,
  • debelino 0,7mm.

V ponudbo dodajamo nove tkanine, zato boste lahko za dodatne potrebe ali večje projekte izbirali tudi med 1% in 10 % prosojnostjo tkanine.

Katere modele Screen senčil poznamo in katerega izbrati?

Zakaj izbrati model ZIP? Platno pri ZIP modelu teče po stranskih vodilih, kar omogoča optimalno napetost blaga in boljšo obstojnost proti močnemu vetru. Zaradi tesne zaprtosti omogoča tudi zaščito pred insekti. Aluminijasta kaseta, v katero se zvije platno, se vgradi na zunanjo stran okna brez poškodbe obstoječe fasade.
Značilnost zip screen senčila je, da platno teče po stranskih vodilih, kar omogoča optimalno napetost blaga v vsakem položaju.

Zakaj izbrati jeklenico? Screen model z jeklenico je primeren za senčenje večjih steklenih površin, kot so terasna vrata in steklene stene. Primeren je tudi za senčenje oken, vrat in zimskih vrtov z zunanje strani. Platno se pomika po napetih jeklenih kablih na vsaki strani, kar omogoča boljše zračenje prostora, vendar ob straneh dopušča prehod insektov v prostor. Jeklenico se ponavadi uporabi v primerih, kjer ni možno namestiti vodil (npr. velika steklene površine). Jeklenico se ponavadi uporabi v primerih, kjer ni možno namestiti vodil (npr. velika steklene površine). Potrebno pa je omeniti, da ima jeklenica slabšo zaščito proti vetru.

Screen senčilo z jeklenico je učinkovit sistem za senčenje teras in steklenih sten
Zakaj izbrati podometni model? Podometni model deluje na principu modela ZIP, s tem da je vgrajen v objekt. Primeren je predvsem za nove stavbe in večje adaptacije. Kaseto in stranska vodila lahko v celoti integriramo in montiramo še pred izdelavo zunanje fasade ali skupaj z okni. To omogoča tudi odlično toplotno izolacijo.
Možna pa je tudi podometna izvedba. Kaseta in stranska vodila so na ta način v celoti integrirana, montirajo se pred fasado ali pa skupaj z okni.
Prednosti screen senčil, ki jih izdelujemo pri Senčila Medle

Zakaj izbrati Senčila Medle za vašega strokovnjaka za senčenje?

Screen senčila predstavljajo prihodnost senčenja, zato smo tudi mi kot eden največjih proizvajalcev screen senčil v Sloveniji del prihodnosti senčenja doma ali poslovnega prostora. Dobro svetovanje, natančna izmera in strokovna montaža so lahko najpomembnejši faktorji, ki na koncu zagotovijo dolgo življenjsko dobo produkta.

Senčila Medle smo družinsko podjetje, ki že več kot 25 let skrbi, da Slovenija in bližnja okolica ostajata v trendu sodobnih rešitev senčenja. Naši strokovnjaki upoštevajo vaše ideje ter vam svetujejo rešitve glede na pozicijo sonca in vetrovnih omejitev na objektu. Zagotavljamo strokovno izmero, izdelavo, montažo in servis končnega produkta po vaših željah.

Za več informacij obiščite našo spletno stran ali kontaktirajte naše strokovnjake, ki vam lahko pripravijo ponudbo in odgovorijo na vsa dodatna vprašanja. Za večje projekte vam je na voljo naša veleprodajna ekipa.

Senčila Medle smo eden vodilnih proizvajalcev Screen senčil v Sloveniji.
Senčila Medle - Strokovnjaki za senčenje

Capri

– Prosojne tkanine, ki namesto z vzorcem osvežijo prostor s svojo enobarvnostjo.
– Enostaven, vendar eleganten pogled.
– Prepuščajo veliko mero svetlobe.

Dimenzije roloja

Širina roloja
Višina roloja