Razstavni salon Senčil Medle v Novem mestu bo jutri, 10. 6. 2023, zaprt.

Zakaj in katero tendo izbrati za senčenje doma, počitniškega ali poslovnega objekta?

Glavni namen tend je lajšanje vašega življenja v vročih poletnih dneh in zaščita pred močnimi sončnimi žarki le takrat, ko to res potrebujete. Ustvarite si oazo miru in udobja na vaši terasi.

Odpiranje in zapiranje tende.

Kazalo

Prednost tend je, da ustvarjajo senco, ko jo potrebujete, in do tam, kjer jo potrebujete. Ustvarite lahko senčen prostor pod soncem, kjer lahko uživate na odprtem in zračnem kotičku, tudi ko sonce najbolj pripeka. Z njimi lahko zaščitite tudi prodiranje sončnih žarkov v notranje prostore in svojemu domu, počitniškem ali poslovnem objektu dodate prepoznavno stilsko rešitev. Hkrati tende poskrbijo za minimalni poseg v okolje, kjer želite uživati na prostem. Njihovo bistvo je v njihovi preprostosti in prilagodljivosti. 

Tende ali markize so od vseh zunanjih senčil najenostavnejša rešitev za senčenje vašega balkona, terase, vrta ali celo strehe. Delimo jih na klasične, kasetne, vertikalne in strešne tende ter tende višjega cenovnega razreda, kot so premium tende R95. Končna izbira je vaša, za tehtne razloge o ustrezni odločitvi za senčenje domačega ali poslovnega prostora pa vam lahko na pomoč priskočijo naši strokovnjaki.

Zakaj je izbira kombinacij neskončna?

Vsak posameznik ima svoje želje, svoj pogled ter svoje stroškovne zmožnosti, zato je kombinacij za odločitev neskončno. Za izbiro najboljše rešitve so tu strokovnjaki družinskega podjetja Senčila Medle. Vsak model tende ima na voljo različne materiale in barvne kombinacije platen. Dimenzije se prilagodijo glede na potrebe in želje, nekatere vrste tend pa omogočajo tudi različne naklone za boj proti sončnim žarkom. Za enostavnejše odpiranje in zapiranje tend je po želji omogočeno tudi motorizirano odpiranje tend na daljavo.

Pri izbiri tende je potrebno upoštevati:

  • katere površine se senčijo (balkoni, terase, pergole …)
  • kakšna je širina in izteg tende. Dimenzijam je potrebno prilagoditi moč konstrukcije
  • kakšna je nosilna podlaga
Široka izbira tend

Kakšna je razlika med klasično in kasetno tendo?

Tende služijo namenu zagotavljanja udobja sence takrat, ko jo resnično porebujete. Ko je tenda zaprta, se skrije, ne zastira pogleda in je zavarovana pred vetrom. Glavna prednost kasetne tende pred klasično je aluminijasta omarica, ki omogoča varno shranjevanje platna v slabih vremenskih razmerah. S tem zagotavlja daljšo življenjsko dobo tkanine, ki je varna pred vlago, dežjem in soncem. Pri klasičnih tendah platno največkrat skrijemo pod streho obstoječega objekta.

Prerez : Kasetna tenda (levo), Klasična tenda (desno).

Iščete premium tendo?

Za tiste, ki si želite več, je na voljo tudi visokokakovostna rešitev v obliki kasetne tende R95. Od ostalih tend se loči po estetski dovršenosti ter dodatnih LED svetilih v vzmetnih rokah in kaseti. Kasetno ogrodje omogoča, da je platno popolnoma zaščiteno pred vremenskimi vplivi in nevšečnostmi. Tenda R95 je primerna za senčenje večjih površin. 

Premium kasetna tenda R95

Kako zasenčiti steklene strešne površine, nadstreške in terase?

Preprosta in elegantna rešitev za vaš dom, hotelski ali gostinski objekt so lahko tudi strešne in vertikalne tende.

Strešne tende so primerne za senčenje steklenih streh, verand, nadstreškov in zimskih vrtov. Omogočajo zaščito pred UV svetlobo in dežjem ter vzdržujejo prijetno klimo in preprečujejo pregrevanje steklenih prostorov. Nerjaveči aluminijasti okvir in kaseta omogočata večletno zaščito platna, dodaten sistem z vzmeti pa ohranja platno vedno dovolj napeto. 

Vertikalne tende predstavljajo alternativo screen senčilom in so elegantna rešitev za navpično senčenje teras, balkonov, oken in steklenih vrat pred soncem. Za senčenje balkonov in okenskih odprtin je najboljša rešitev vertikalna balkonska tenda Desert. Ta model ima vgrajene vzmetne ročice, ki omogočajo odpiranje tende za 180° in s tem dovolijo dodaten dostop svetlobe v prostor. 

Odpiranje in zapiranje vertikalne tende.

Zakaj izbrati Senčila Medle za vašega strokovnjaka za senčenje?

Tende oz. markize niso produkt z enoletno življenjsko dobo. Zato je potrebno pri izbiri končne rešitve upoštevati, da je produkt kvaliteten in da ste izbrali najprimernejšo rešitev. Dobro posvetovanje, natančna izmera in strokovna montaža so lahko najpomembnejši faktorji, ki na koncu zagotovijo daljšo življenjsko dobo produkta. 

Natančna izmera in strokovna montaža zagotavlja daljšo življensko dobo produkta.

Senčila Medle smo družinsko podjetje, ki že več kot 25 let skrbi, da Slovenija in bližnja okolica ostajata v trendu sodobnih rešitev senčenja. Naši strokovnjaki upoštevajo vaše ideje ter vam svetujejo rešitve glede na pozicijo sonca in vetrovnih omejitev na objektu. Zagotavljamo strokovno izmero, izdelavo, montažo in servis končnega produkta po vaših željah. 

Za več informacij obiščite našo spletno stran ali kontaktirajte naše strokovnjake, ki vam lahko pripravijo ponudbo in odgovorijo na vsa dodatna vprašanja.  

Senčila Medle - Strokovnjaki za senčenje

Capri

– Prosojne tkanine, ki namesto z vzorcem osvežijo prostor s svojo enobarvnostjo.
– Enostaven, vendar eleganten pogled.
– Prepuščajo veliko mero svetlobe.

Dimenzije roloja

Širina roloja
Višina roloja