Razstavni salon Senčil Medle v Novem mestu bo jutri, 10. 6. 2023, zaprt.

Učinkovita zaščita pred insekti: Zakaj ni nikoli prepozno za komarnike?

Za brezskrbno uživanje v poletnih dneh in nočeh, ob svežem pretoku zraka in prižgani luči, poskrbite s komarniki, ki so najboljša naravna zaščita pred vsiljivimi insekti. S svojo prilagodljivostjo in široko izbiro različnih modelov lahko komarnike vključite že ob sami vgradnji stavbnega pohištva ali pa jih namestite na okna in vrata naknadno.

Brezskrbno uživanje ob svežem pretoku zraka.

S primernimi in visokokakovostnimi komarniki si lahko zagotovite dolgotrajno rešitev v boju proti nadležnim insektom. Pomembno je vedeti, da nikoli ni prepozno za vgradnjo komarnikov na že obstoječa okna ali vrata ter tako poskrbite za nemoteno uživanje v prijetnih poletnih trenutkih brez nadležnih insektov.

Možnost poznejše vgradnje komarnikov

Zahvaljujoč raznolikimi možnostmi vgradnje in različnim tipom komarnikov je mogoče namestiti zaščito tudi na že obstoječa okna in vrata. Vgradnja komarnikov ne bo povzročila velikih posegov v vašem domu, niti ne bo bistveno spremenila zunanjega videza.

Kombinacija komarnikov in zunanjih senčil

Pri načrtovanju gradnje je pametno že v začetku predvideti vgradnjo komarnikov. S tem se pridobi večja prilagodljivost pri kombinaciji z zunanjimi senčili. Prav tako je ključna pravilna dimenzija odprtin in omaric za vgradnjo, kamor se lahko skrijejo kasete komarnikov in zunanjih senčil. S premišljenim pristopom lahko dodatno prispevate k estetskemu videzu vašega doma.

Komarnike je možno kombinirati z zunanjimi senčili, kot so zunanje žaluzije in rolete. V primeru obstoječih zunanjih senčil na oknu, je priporočljiv izbor potopnih komarnikov, saj ti ne vplivajo na delovanje zunanjih senčil.
S kombinacijo komarnikov in zunanjih senčil boste lahko brezskrbno uživali v svežem zraku, obenem pa ohranjali zaščito pred insekti ter imeli popoln nadzor nad količino svetlobe, ki vstopa v prostor.

Enostavna montaža potopnih komarnikov brez vijačenja.

S plise komarniki se zapirajo tudi odprtine na bioklimatskih pergolah, s čimer si zagotovite zanesljivo zaščito pred raznolikimi insekti in žuželkami in dopolnite prijetno, nemoteno uživanje poletnih in tudi jesenskih trenutkov na prostem.

Plise komarniki za zaščito pred insekti pod pergolo.

S primernim vzdrževanjem podaljšajte življenjsko dobo komarnikov

Komarniki so izdelani iz kvalitetnih materialov, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in minimalno potrebo po vzdrževanju. S primernim vzdrževanjem vam bodo komarniki služili še vrsto let.

Enostavno odstranjevanje potopnih komarnikov za naslednjo sezono.

Čiščenje komarnikov je preprosto. Kovinski in plastificirani deli komarnika dalj časa ohranijo prvotno kvaliteto, če se jih redno čisti z mehko mokro krpo. Manjše madeže odstranite z blagim praškom za ročno pranje (40 °C). Vsako sezono je priporočljivo preveriti, ali so v mrežah nastale kakšne luknje, da se te pravočasno sanirajo. Mrežo komarnika očistite z omelom za prah.

Prednosti komarnikov Senčil Medle

Pri izdelavi sledimo najnovejšim tehničnim in ekološkim standardom ter uporabljamo visoko kakovostne materiale, kar nam omogoča zagotavljanje trajne rešitve, prilagojene vašim željam.

Zakaj izbrati komarnike Senčil Medle:

  1. Visoka kakovost materialov, ki zagotavljajo dolgotrajno uporabo.
    Pri Senčilih Medle je kakovost izdelkov glavno vodilo. Naši komarniki so skrbno izdelani iz vrhunskih in trpežnih materialov. V naših komarnikih so vgrajene mreže vodilnega evropskega proizvajalca mrež Copaco. Te so v večini primerov izdelane iz steklenih vlaken, kar omogoča jasen pogled ter idealni pretok zraka in svetlobe.
  2. Nabor različnih možnosti komarnikov.
    Različni tipi komarnikov se med seboj razlikujejo tudi glede na možnost izbora različnega materiala zaščitne mreže. Določene izvedbe komarnikov ob zračenju prostorov omilijo vnos cvetnega in drugega prahu v notranjost, na voljo so tudi močnejše mreže, ki so primerne za hišne ljubljenčke, kot so mačke, psi, zajci, …). V primerih, kjer želimo še dodatno okrepiti zaščito, pa je na voljo tudi možnost uporabe kovinske mrežice. Novejše različice ob optimalnem zastiranju odprtine omogočajo tudi mrežo, ki nudi skoraj povsem nemoteč pogled skozi okno.
  3. Prilagoditev po meri.
    Naši komarniki se prilagajajo vašim potrebam in željam. Barvo komarnika je mogoče uskladiti z barvo okenskega profila. Poleg standardnih barv, kot so bela, rjava, siva, antracit in strukturna siva, nudimo tudi možnost individualnega barvanja po RAL karti ali sublimacijo v imitaciji lesa. V naši ponudbi imamo širok izbor različnih možnosti komarnikov, ki se prilagajajo vam in vašemu domu.

Zakaj izbrati Senčila Medle za vašega strokovnjaka za senčenje?

Senčila Medle smo družinsko podjetje, ki že več kot 25 let skrbi, da Slovenija in bližnja okolica ostajata v trendu sodobnih rešitev senčenja. Z uporabo lastnega znanja in podporo partnerjev, ki nam zagotavljajo kvalitetne materiale, skrbimo za kvalitetno končno izvedbo. Naši strokovnjaki upoštevajo vaše ideje ter vam svetujejo, katera rešitev je za vas najprimernejša, glede na pozicijo sonca in vetrovnih omejitev na objektu. Zagotavljamo strokovno izmero, izdelavo, montažo in servis končnega produkta po vaših željah.

Natančna izmera in strokovna montaža zagotavlja daljšo življensko dobo produkta.
Senčila Medle - Strokovnjaki za senčenje
OBVESTILO

Capri

– Prosojne tkanine, ki namesto z vzorcem osvežijo prostor s svojo enobarvnostjo.
– Enostaven, vendar eleganten pogled.
– Prepuščajo veliko mero svetlobe.

Dimenzije roloja

Širina roloja
Višina roloja