Razstavni salon Senčil Medle v Novem mestu bo jutri, 10. 6. 2023, zaprt.

Tende – učinkovit sistem senčenja zunanjih površin

Tende so najenostavnejši sistem za senčenje balkonov in teras. Kaj jih dela tako praktične in zakaj prav tende Senčila Medle?

Kazalo

Zakaj tende?

Tende s sistemom pomičnega platna omogočajo senco le, ko jo potrebujete. Z njimi lahko zaščitite prodiranje sončnih žarkov tudi v notranje prostore in s tem preprečite pregrevanje. Svojemu domu, počitniškemu ali poslovnemu objektu s tendami dodate preprosto in prilagodljivo rešitev senčenja.

Prednosti tend Senčila Medle

01 / Številni različni modeli
Glede na namen uporabe tende ločimo različne modele. Delimo jih na klasične, kasetne, vertikalne in strešne. Vse od naštetih so del stalne ponudbe Senčila Medle in jih izdelamo v dimenzijah po meri.

Klasične tende so najobičajnejši tip tende, sestavljen iz aluminijaste konstrukcije s pregibnimi rokami ter platna, ki se navija na navijalno cev. Ko je tenda zaprta, se skrije, ne zastira pogleda in je zavarovana pred vetrom. Najboljša izbira je v primeru, ko jo lahko montirate pod balkon oz. streho, da je platno ob neuporabi zaščiteno pred vremenskimi vplivi.

Klasična tenda montirana pod balkonom, da je zaščitena pred vremenskimi vplivi.

Kasetne tende se od klasičnih razlikujejo po tem, da se platno ob neuporabi pospravi v aluminijasto kaseto, ki ga ščiti pred vlago in vremenskimi vplivi. S tem je življenjska doba tkanine daljša.

Kasetne tende.

Posebno izvedbo kasetne tende predstavlja Premium kasetna tenda R95, ki z integriranimi lučmi v rokah in opcijsko v kaseti nudi edinstven izgled visoko kakovostnega produkta. Masivnejša kovinska konstrukcija ji daje premium izgled in je primerna predvsem za senčenje večjih površin.

Premium kasetna tenda R95.

Vertikalne tende so s prostovisečim platnom primerne za senčenje balkonov ali okenskih odprtin, kjer izteg tende ni potreben. Prav tako so učinkovit sistem za zaščito pred radovednimi pogledi, bleščanjem in vetrom.

Vertikalne tende za senčenje okenskih odprtin.

Strešne tende, ki se jih običajno montira na že obstoječe konstrukcije, poskrbijo za prijetnejšo klimo pod steklenimi strehami, verandami ali v zimskih vrtovih. Od ostalih tend jih ločijo stranska vodila in sistem z vzmetmi, ki skrbijo za stalno napetost tkanine v vsaki poziciji. Ob neuporabi je platno zvito v aluminijasti kaseti, ki ščiti platno pred vremenskimi vplivi.

Strešna tenda poskrbi za prijetnejšo klimo pod stekleno streho.

02 / Kvalitetne tkanine proizvajalca Sattler
Vse naše tende imajo vgrajene akrilne, vodo-odbojne, impregnirane tkanine z visoko UV-odbojnostjo, odporne tudi proti algam in plesni. Ker zaupamo najboljšim, uporabljamo le tkanine podjetja Sattler, ki je vodilen, svetovno priznan proizvajalec tkanin za zunanja senčila s sedežem v Avstriji. Senčila Medle smo njihov ekskluzivni zastopnik za Slovenijo.

Sattler ponuja več tipov platen, ki se med seboj razlikujejo po različnih tehničnih karakteristikah, kot so odbojnost UV žarkov, teža, način tkanja, obstojnost na dežju in ostalih vremenskih vplivih ter odpornosti proti nastanku plesni. Več o razlikah med tkaninami si lahko preberete v blogu: https://sencila-medle.si/2020/05/15/katere-vrste-tkanin-poznamo-pri-tendah/

Za lažjo vizualizacijo posamezne tkanine na tendi lahko uporabite konfigurator, celotno kolekcijo – tudi najnovejšo – pa si lahko v živo ogledate v naših salonih.

Sattler tkanine.

03 / Upravljanje z najkvalitetnejšimi motorji
Poleg osnovnega upravljanja tend s pomočjo monokomandne palice je priporočena uporaba elektromotorja, ki omogoča odpiranje in zapiranje tende s pomočjo daljinca, stenskega stikala ali celo povezavo s pametnimi senzorji. V naše tende (ter tudi nekatera druga senčila) s ponosom vključujemo motorje enega največjih svetovnih proizvajalcev električnih pogonov in krmilnih enot sistemov za zaščito pred soncem.

Zakaj izbrati Senčila Medle za vašega strokovnjaka za senčenje?

Tende oz. markize niso produkt z enoletno življenjsko dobo. Zato je potrebno pri izbiri končne rešitve upoštevati, da je produkt kvaliteten in da ste izbrali najprimernejšo rešitev. Dobro posvetovanje, natančna izmera in strokovna montaža so lahko najpomembnejši faktorji, ki na koncu zagotovijo daljšo življenjsko dobo produkta.

Natančna izmera in strokovna montaža zagotavlja daljšo življensko dobo produkta.

Senčila Medle smo družinsko podjetje, ki že več kot 25 let skrbi, da Slovenija in bližnja okolica ostajata v trendu sodobnih rešitev senčenja. Naši strokovnjaki upoštevajo vaše ideje ter vam svetujejo rešitve glede na pozicijo sonca in vetrovnih omejitev na objektu. Zagotavljamo strokovno izmero, izdelavo, montažo in servis končnega produkta po vaših željah.

Za več informacij obiščite našo spletno stran ali kontaktirajte naše strokovnjake, ki vam lahko pripravijo ponudbo in odgovorijo na vsa dodatna vprašanja.

Senčila Medle - Strokovnjaki za senčenje

Capri

– Prosojne tkanine, ki namesto z vzorcem osvežijo prostor s svojo enobarvnostjo.
– Enostaven, vendar eleganten pogled.
– Prepuščajo veliko mero svetlobe.

Dimenzije roloja

Širina roloja
Višina roloja